Kulinaria/wypieki/desery
Czy wiesz, że…?
- Mak jest używką stosowaną w niektórych lekach, między innymi morfinie czy kodeinie. Jedna z jego odmian, mak niebieski, nie ma jednak działania narkotycznego - jest za to smaczna i powszechnie stosowana w kuchni jako dodatek do deserów, ciast, pieczywa, tortów.
- Palma kokosowa nazywana jest “drzewem, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Płatki oraz wiórki kokosowe to egzotyczny, mający delikatny smak dodatek do ciast, deserów, napojów i muesli.
Aga-Holtex oferuje także produkty do ciast i deserów, bez których trudno wyobrazić sobie domowe wypieki. W naszej ofercie znajdziesz między innymi:
- mak niebieski
- wiórki kokosowe
- masę makową
- groszek ptysiowy
- cukier i słodziki
- skórki kandyzowane
- sól himalajską oraz morską
Dostępne w gramaturach: 50 g, 100 g, 180 g, 200 g, 250g, 400 g oraz 500 g